Krémmánia magazin

Krémteszt: Maria Galland Hydra’Global hidratáló krém (x)

Az elmúlt időszakban a Maria Galland legújabb kollekciójának hidratáló krémjét teszteltem, és jócskán a tégely mélyére néztem, hogy megtudjam, mit várhatunk a Maria Galland Hydra’Global 24 órás hidratáló és tápláló krémtől.

A kozmetikum a márka azonos nevű arcápoló családjának tagja, amelyből pár hete már tesztelésre fogtuk a Maria Galland Hydra’Global Bőrszomjoltó Maszkot, most pedig lássuk, hogyan vizsgázott ez a normál és száraz bőrre való hidratáló krém.

Első benyomás

A hidratáló igazán ízléses, enyhén kékes, átlátszó tégelyt kapott, amelyhez kis spatula is jár a higiénikusabb használat érdekében. Mi több, a papírdoboz most egy arcszérum mintát is rejt: a Hydra’Global család készítményét.

Maria Galland Hydra’Global 24 órás hidratáló és tápláló krém
Maria Galland Hydra’Global 24 órás hidratáló és tápláló krém

Maga a hidratáló krém fehér,  krémes állagú, kellemesen lágy, jóleső érzés felvinni a bőrre. Illata friss virágos, nem tolakodó, de egy kis ideig érezhető felvitelt követően. Mennyiségét tekintve úgy tapasztaltam, kevés is elég belőle, hogy megfelelő hidratálást nyújtson – bár ez mindenki esetén egyéni, mennyit igényel az arcbőre.

Aktív összetevők

A krémet elsősorban normál és száraz bőrűek, illetve vízhiányos bőrállapot számára ajánlják, én is így tapasztaltam, valóban intenzív hidratálást nyújtó termékről van szó. (Tipp: ha kombinált/zsíros bőrre keresel arckrémet, a géles textúrájú Maria Galland 262 Hydra’Global Créme Légére lehet jó választás.)

A Maria Galland Hydra’Global 24 órás hidratáló és tápláló krém főbb hatóanyagai közül érdemes kiemelni:

  • shea vaj és makadámia dió olaj tartalmát, melyek táplálják, regenerálják a bőrt
  • szkvalánt, ami bőrnyugtató és simító hatással van
  • valamint három hatóanyag komplexet, amik nemcsak ebben a krémben, de a bőrápoló család többi termékében is megtalálható:
    • az Energy Booster Complex vörös alga kivonat és oligofurcellarán kivonat keveréke, ami serkenti a bőr aktivitását, fokozza a bőrsejtek energiaszintjét és csökkenti a fáradtság jeleit.
    • a HYDRA2 Complex egy intenzív hidratálást nyújtó komponens hialuronsav-fokozó és négy-molekuláris hialuronsav-tartalommal.
    • a Skin-Protect Complex tengervíz- és makroalga-kivonatot tartalmaz, amelytől a bőr élénkebb, erősebb lesz. Antioxidáns hatással bír, és erősíti a bőr barrier funkcióját.

Használat közbeni tapasztalatok

Felvitelt követően kellemesen puha, bársonyos tapintású lesz a bőr, ami kitart egész nap. Vízhiányos bőrömet úgy éreztem, szépen hidratálta, száraz bőrűek pedig valóban megkaphatják tőle azt a táplálást, melyet bőrük igényel ahhoz, hogy rugalmas, üde legyen.

Nappal fényvédő alá használtam, kombinált bőrömre fölé már a folyékony alapozót soknak éreztem volna, púderes változattal azonban így is egész jól működött, mattító púderrel pedig szabályozhattam a bőrfényt is. Ettől függetlenül nem pergett, nem potyogott sem a krém, sem pedig a fényvédőm felette, az sem befolyásolta tartósságukat, ha szérumot is vittem fel.

Esti használatnál kellemes volt a bőrömnek, érezhetően hidratálta, tetszett, milyen puha tapintású lett tőle.

Folyamatos használatával érezhetően rendeződött bőröm vízhiányos állapota, ami egyértelműen pozitívum számomra. Bár illatos a termék, bőrömet nem irritálta, szemkörnyéken sem, mi több, úgy látom, nagyon szépen hidratálta, ápolta ezt a területet is. (Tipp: A Maria Galland 250 Hydra’Global Szemkörnyékápoló Gélkrém egyáltalán nem tartalmaz illatanyagot és színezékeket, így a legérzékenyebb szemkörüli bőr számára is megfelelő készítmény.)

Összefoglalva – Kiknek ajánlom?

Száraz és/vagy vízhiányos bőrűeknek javaslom kipróbálni a krémet, a mostani, nyári időben is jó választás lehet számukra. Nagyon szépen hidratálja, feltölti a bőrt, ami ezáltal simább és finom puha lesz használatától, szinte azonnal.

A cikk a Maria Galland támogatásával készült.