Krémmánia magazin

Újdonság: Kérastase Chroma Absolu színvédő, regeneráló, savas hajápolók

Új termékcsaláddal jelentkezett a Kérastase, mely a festett, és a festéstől roncsolódott haj számára nyújthat teljes körű ápolást. A Kérastase Chroma Absolu készítmények aminosavakat, tejsavat, borkősavat tartalmaznak, melyek mellett ázsiai gázló kivonat is került a samponokba, kondícionálókba.

Kérastase Chroma Absolu hajápolók
Kérastase Chroma Absolu hajápolók

Nem csak a festett hajat, ám azt főként érzékenyen érintheti az UV-sugárzás, ami a festékanyagban és a haj természetes pigmentjeiben is kárt okoz, hatására csökken a hajrostok lipidtartalma, szerkezetük meggyengül. További problémát jelenthet, hogy hajmosáskor a víz könnyen behatol a hajrostokba, megbonthatja a fehérjeláncokat, és felgyorsítja a szín fakulását is, hajszárításkor pedig a túl erős hőhatás is károsíthatja hajszálainkat. Nem beszélve arról, hogy a gyakori fésüléssel tovább roncsolhatjuk a hajat.

Eredményül azt vehetjük észre, hogy hajunk szálkásabb, a hajvégek töredezettebbek, és a hajszín tartóssága is gyengébb. Tapintásra a hajszálak durvábbak, a színfakulás miatt pedig nem kívánt vörösödés jelentkezhet.

Fotó: Kérastase

Mindezeknek a problémáknak a kezelésére hét terméket (plusz két szalonszolgáltatást) mutattak be, melyekben a termékek funkciójától függően amisosavakat, tejsavat vagy épp borkősavat találunk. Az aminosavak, köszönhetően annak, hogy bejutnak a hajszálak belsejébe, onnan erősítik a hajrostok szerkezetét, míg a borkősav csökkenti az oxidatív stressz mértékét, és védelmet biztosít a további károsodásokkal szemben. A tejsavról érdemes tudni, hogy kíméletesen letisztítja, és egyben lezárja a hajfelszínt, hogy ily módon csökkenjen a szöszösödés, a haj ragyogóbb legyen. Mellettük még ázsiai gázló kivonatot is tartalmaznak a készítmények, mely a hajápolásban regeneráló hatásáról ismert, és természetesen a fejbőr számára is hasznos a jelenléte.

Kétféle sampon közül választhatunk, a Bain Chroma Respect a vékony szálú és normál, a Bain Riche Chroma Respect pedig a normál és vastag szálú hajnak lehet megfelelő. Velük már a festés napján is megmoshatjuk a hajat, akár közvetlenül festés után is.

Kérastase Bain Chroma Respect
Kérastase Bain Chroma Respect
Bain Riche Chroma Respect
Kérastase Bain Riche Chroma Respect

Utánuk következnek az ápoló készítmények, szintén hajvastagságtól függően érdemes választani a vékony szálú és normál hajra való Fondant Cica Chroma krémes állagú, hidratáló, porozitás-csökkentő hajerősítő kondicionáló, és a Masque Chroma Filler, hasonló funkciókkal bíró, ám normál és vastag szálú hajra való, sűrűbb készítmény közül.

Kérastase Fondant Cica Chroma
Kérastase Fondant Cica Chroma
Kérastase Masque Chroma Filler
Kérastase Masque Chroma Filler

A hajszín megőrzését szolgálja a Masque Vert Chroma Neutralisant zöld színű semlegesítő hatóanyagokat tartalmazó, kimosást igénylő pakolás, ami a festett barna hajszín esetén segíti megelőzni a nem kíván kivörösödést, rezes színhatást.

Kérastase Masque Vert Chroma Neutralisant
Kérastase Masque Vert Chroma Neutralisant

Minden hajszín, hajhossz és hajvastagság esetén nagyon jó kiegészítője lehet hajápolási rutinunknak a Soin Acide Chroma Gloss hajecet, ami savas tulajdonságai révén (0,7% tejsavat tartalmaz) lezárja a kutikulát és megszünteti a festés következtében kialakuló szöszösödést, ami által puhább, selymesebb tapintású lesz a festett haj. Emellett megóvja a festett hajszínt, booster hatású élénkítő és ragyogásfokozó, annak köszönhetően pedig, hogy eltávolítja a szín fakulásáért felelős ásványi só maradványokat, illetve meggátolja azok lerakódását, hajszínünk árnyalathűbb lesz.

Kérastase Soin Acide Chroma Gloss
Kérastase Soin Acide Chroma Gloss

A hajszárítás, hajformázás során nyújt védelmet a Serum Chroma Thermique hővédő szérum, mely szintén hozzájárul a szöszösödés megakadályozásához, de érdemes tudni róla, hogy számos külső behatással szemben is védelmet nyújt, melyek jóval túlmutatnak a blow dry-on. Védi a hajat az UV-sugárzás hatására kialakuló sérülésekkel szemben, a páratartalom ellen, és az oxidatív stressz hatásaival szemben is.

Kérastase Serum Chroma Thermique
Kérastase Serum Chroma Thermique