Krémmánia magazin

A Byredo immár a PUIG-hoz tartozik

Pár napja felröppent a hír, hogy a L’Oreal Csoport felvásárolta a Byredot, ám mostanra kiderült, a vevő nem a francia óriásvállalat, hanem a PUIG, és nem teljes felvásárlásról van szó, hanem többségi tulajdonszerzésről.

A Byredo-t Ben Gorham alapította még 2006-ban, a svéd márkáról ismert, hogy magas minőségű illatai kivétel nélkül Svédországban készülnek.

„Szakértelmével és erőforrásaival a PUIG ezentúl hozzájárul ennek az egyedülálló márkának a fejlesztéséhez, amely a modern luxust képviseli és erős kapcsoalta van fogyasztóival. Az akvizíció új, kulcsfontosságú mérföldkövet jelent a PUIG azon törekvésében, hogy egy erős, célorientált márkaportfólióval rendelkező üzletágat fejlesszen ki.”mondta el Marc Puig elnök-vezérigazgató.

180 millió euróra becsült forgalmát tekintve a Byredo fontos része lesz a cég portfóliójának. Jelentős bevételét nemcsak illataiból hozta össze, 2020-ban elindított sminkes vonala és bőrárui is meghatározóak.

Byredo Gypsy Water EdP

Nálunk, a Krémmánián, legnépszerűbb illatuk a Byredo Gypsy Water EdP, mely egy fás-aromás unisex illat még 2008-ból. Mellette toplistásnak számít az orientális-fás Byredo Bal D’Afrique EdP és a Byredo La Tulipe EdP is, utóbbi egy igazi nőies, virágos illatalkotás.