Krémmánia magazin

Ezek az év legnagyobb beauty innovációi a Time magazin szerint

Nyilvánosságra hozta éves listáját a Time magazin, melyben közzé tették, milyen kütyük voltak az év technológiai innovációi. Külön kategóriát kaptak a szépségápolási tech újdonságok, mutatjuk, mik nyerték el a bírák tetszését.

beauty innovációk 2022

1. L’Oréal – Colorsonic

Colorsonic otthoni hajfestő gép
Colorsonic otthoni hajfestő gép (Fotó: L’Oreal)

Még év elején mutatta otthoni hajfestő készülékét a L’Oreal, a Colorsonic egy könnyű, kézi készülék, ami innovatív és biztonságos folyamatot biztosít a hajfesték összekeveréséhez és egyenletes felviteléhez. Újrahasznosított műanyagot és újrafelhasználható kesztyűket tartalmaz és kevesebb szállításhoz köthető csomagolást eredményez.

2. Zuvi – Halo Hair Dryer

Zuvi - Halo Hair Dryer
Zuvi – Halo Hair Dryer

Nagy a verseny a hajszárítók piacán, nemcsak a Dyson tud vágyott darabokat alkotni. Ilyen lehet az itthon kevésbé ismert Zuvi márka Halo Hair Dryer készüléke, ami szabadalmaztatott LightCare technológiával szárítja tökéletesre hajunkat, miközben (állítólag) képes annak hidratáltságához is hozzájárulni.

3. Droplette – Micro-infuser

Droplette - Micro-infuser
Droplette – Micro-infuser

A készülék a szérum hatékonyságát hivatott növelni, használatával az ígéretek szerint az aktív összetevők képesek jobban, mélyebbre jutni a bőrben azáltal, hogy mikro szemcsékké alakítja és egy párásító készülékhez hasonlóan fújja rá bőrünkre azokat. Szépséghibája, hogy csak a hozzá gyártott szérumokkal használható, amik közt találunk egy kollagéneset, egy retinolosat és egy glikolsavasat.

4. Therabody – Theraface Pro

Therabody - Theraface Pro
Therabody – Theraface Pro

Szintén a bőrápolást kívánja hatékonyabbá tenni a Therabody készüléke, mely egyszerre masszírozza és mikroáramú fiatalító fényterápiával teszi fittebbé bőrünket. Emellett arctisztító készülékként is használhatjuk.

5. Plus – Body Wash Sheets

Plus - Body Wash Sheets
Plus – Body Wash Sheets

Itthon még kevésbé ismert a márka, ám terméke fenntarthatósági szempontból különösen érdekes. A vízmentesen készülő tusfürdő lapoknak már a csomagolása is környezetbarát és műanyagmentes, maguk a lapocskák pedig fürdés közben, víz hatására oldódnak fel és tökéletesen zero-waste termékek.

6. Hourglass Cosmetics – Confession Lipstick Red 0

Hourglass Cosmetics - Confession Lipstick Red 0
Hourglass Cosmetics – Confession Lipstick Red 0

A rúzs különlegessége, hogy teljes mértékben vegán, ami vörös színek esetén nem általános jelenség. Az izzó árnyalatot ugyanis kárminból állítják elő, mely pigmentet leggyakrabban rovarokból, bíbortetűből nyerik ki. Az Hourglass ezt egy saját fejlesztésű, Red 0 névre keresztelt összetevővel helyettesíti, mely épp oly intenzív árnyalatú vöröset eredményez.