Krémmánia magazin

Ők a legnépszerűbb influenszerek, ha sminkekről van szó

Hailey Bieber neve mindent visz, de Bella Hadid és Lizzo is toplistás hírességnek számít.

top sminkes influenszerek
Fotók: Getty Images

Érdekes eredményre jutott egy brit, spa szolgáltatások közvetítésével foglalkozó oldal kutatása, a SpaSeekers talán nem is gondolta volna, hogy elemzésének híre bejárja a világot. Arra voltak kíváncsiak, hogy a Google Adwords mely hírességek neve és a “makeup” szó kapcsolata esetén mutat keresésnövekedést, illetve kiket hashtageltek hasonlóképp a Tik Tokon. Az adatokat összevetették, így kapták meg az alábbi listát, ami tehát 2022 top sminkes influenszereit mutatja.

2022 top sminkes influenszereinek listája
2022 top sminkes influenszereinek listája – Forrás: LinkedIn/Global Cosmetic Industry

Hailey Bieber cukormáz manikűröstől az első helyre került, úgy tűnik, nélküle mostanság nem trend a trend, ha sminkelésről van szó. Nagyot ugrott idén a svéd influenszer, Matilda Djerf népszerűsége is, 133 százalékkal többen gugliztak rá mint egy éve, és vörös szőnyeges performanszaival, valamint természetesen a látványos fellépéseinek köszönhetően Lizzo is odatette magát 2022-ben.

Lizzo azonban így is “csak” a tizedik helyet szerezte meg összesítésben, tekintve, hogy a Tik Tokon jóval többször hivatkoztak Bella Hadidra sminkeléssel kapcsolatban (csaknem 61 milliószor!), de Lily Rose Depp, Selena Gomez és Rihanna is jobb helyezést ért el nála.

Érdekessége a listának, hogy a tíz nő közül mindössze háromnak van saját kozmetikai márkája, azonban Hailey Bieber közülük is a sminkek helyett a bőrápolásban utazik, Selena Gomez Rare Beauty márkájával és Rihanna a Fenty Beauty-val számít szakmabelinek.

Igaz, a hírességek közül többen is ismert sminkmárkák nagykövetei, Bella Hadid a Diornak, Lily-Rose Depp a Chanelnek, Taylor Swift pedig pár hete dobott piacra egy közös kollekciót Pat McGrath-el, míg Lizzo az Urban Decay csapatával állt össze. Míg sem a saját márkával rendelkező Kim, sem Kylie Jenner nem lett listás, addig testvérük, Khloé Kardashian felkerült a top tízbe, mint ahogyan Blake Lively is, akit általában Charlotte Tilbury termékeivel sminkelnek a vörös szőnyeges eseményekre.