Krémmánia magazin

Red carpet sminktipp az ünnepekre – vörös rúzsok

Ha látványos és gyors ünnepi sminket keresel, az ajakhangsúlyos make up jó választás lehet. Elég hozzá egy színeidhez passzoló vörös rúzs, minden más csak a kísérője legyen az intenzív árnyalatnak.

vörös rúzsok sztárokon
Fotók: Getty Images

Az ikonikus vörös árnyalatok mellett minden szezonra érkeznek újdonságok is, melyek közt találunk világosabb és mélyebb színeket, hideg vagy épp meleg bőrtónushoz passzoló csodákat. A red carpet eseményeken legalább ilyen változatosság jellemzi az ajakhangsúlyos sminkeket, a lenti válogatásban is láthatjátok, az érzéki burgunditól a intenzív, gyümölcsös árnyalatokig szívesen használják a sztárok sminkjeihez.

Lily-Rose Depp

Lily-Rose Depp
Lily-Rose Depp (Fotó: Emma McIntyre/SHJ2021/Getty Images)

Gigi Hadid

Gigi Hadid
Gigi Hadid (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Hailey Bieber

Hailey Bieber
Hailey Bieber (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

Lily Collins

Lily Collins
Fotó: Raymond Hall/GC Images

Selena Gomez

Selena Gomez
Selena Gomez (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Taylor Swift

Taylor Swift
Taylor Swift (Fotó: Amy Sussman/Getty Images for dcp)

Ha a vörös rúzs mellett teszed le voksodat, ügyelj rá, hogy szemedet ne fesd túl. Elég egy kis selyemfényű ragyogás, lágy szemkontúr, kifinomultabb lesz az összhatás, ha a szemsmink visszafogott. Az arcárnyalást nem kell lehagyni, az ünnepi hangulathoz illik a highlighter, az ízléses bronzosítás, ám esetükben is csak lágyan suhintsunk a sminkecsettel.

3 vörösrúzs-újdonság az ünnepekre

MAC x Whitney Houston ajakrúzs

A MAC legújabb kollekcióját Whitney Houston inspirálta, apropója pedig nem más, mint az énekesnő karrierjéről készült, nemrég bemutatott filmdráma. Ez a matt finishű, kékes-lilás altónusú, sötét vörös rúzs gyönyörű színfoltja a kollekciónak, Nippy’s Sensual néven keressétek.

Avon Ultramatt Ajakrúzs

A bársonyos finishű ajakrúzs két új, vörös árnyalattal bővül, egyikük a Ruby Kiss, mely egy kifejezetten intenzív színt adó, jól pigmentált ajakrúzs, mely avokádóolajat is tartalmaz. Aláhidratálni érdemes, de számíthatunk rá, hogy a rúzs is nyújt egy plusz ápolást az ajkaknak.

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Bold Ajakrúzs

A Rouge Pur Couture legújabb tagjai közül való ez az intenzív, fénylő vörös árnyalatú rúzs, ami hosszan tartó, maximális színt, ragyogást és kényelmet ígér. Merész, intenzív színű, ugyanakkor fedése kellően vékony hozzá, hogy kényelmes viseletet biztosítson.