Krémmánia magazin

Pillanatok alatt elkapkodták a Mugler Angel NFT-ket

Kevesebb mint egy perc alatt megvásárolták a rajongók a Mugler 300 darabos, Arty Digital Collectibles névre keresztelt NFT kollekcióját, amit a márka ikonikus illata, a Mugler Angel EdP megjelenésének 30. évfordulója alkalmából készíttetett.

Mugler NFT-k
Mugler NFT-k

A digitális alkotásokat Marc Tudisco 3D művésszel közösen tervezték, és az OpenSea-n, a legnagyobb NFT piactéren tették elérhetővé. A kollekció bemutatása csak az első esemény, amit a Mugler a metaverzum világában hirdetett meg, a digitális terep nagyon úgy tűnik, remekül illeszkedik a márkához. Thierry Mugler, a divatház névadó alapítójának kollekcióit mindig is meghatározta tradícióktól való elszakadás, az új dimenziók, jövőbe mutató irányzatok és stílusok, innen nézve pedig a metaverzum is mélyen ott gyökerezik a divatház DNS-ében.

A kampányt a legutóbbi, párizsi Vivatech-en jelentették be, a művész olyan független és inspiráló személyiségek alakjait alkotta meg, amik mind egy kicsit más-más módon fejezik ki az Angel parfüm által megtestesített nőiséget. 30 különböző alak készült, melyek mindegyikénél tíz különböző variációban vitték tovább az alapstílust, így hozva össze a 300 darabos futurisztikus, cyberpunkos NFT kollekciót. Az NFT-k 0.2 ETH, azaz körülbelül 117 ezer forintért keltek el, méghozzá úgy, hogy a boldog tulajdonos akkor még nem is láthatta, mit vásárolt. Helyette egy virtuális eladó segített kiválasztani a hozzá leginkább illő Mugler NFT-t, amiből kérhetett digitális nyomtatot is.