Krémmánia magazin

Tarolnak a görög körmök! Ezeket a mediterrán mintákat látnod kell

Szantorini, a talizmánként viselt mati, és persze maga a görög zászló is kék-fehérben pompázik, a színkombináció pedig igencsak összenőtt a mediterrán nyár eszményképével. Talán emiatt is váltak felkapottá a görög körmök, vagyis a hófehér alapon égszínkék mintákkal ékesített manikűrök.

Manikűr fotó:Instagram/__denails__, háttérkép: Getty Images

Ezeket a nyári manikűröket többféle módon is megvalósíthatjuk. Egyik népszerű megoldás, ha a klasszikus francia manikűrt gondoljuk tovább és a köröm végi fehér részre pingálunk különféle görög mintatöredékeket. Legnépszerűbbek a növényi motívumok: indák, levelek, virágok.

Fotó: Instagram/nailsbysophcrissy
Fotó: Instagram/thepinkroombylowriolivia

A minták mindig szabályosan helyezkednek el, akkor is, ha az egész körmöt díszítik: sorban, szimmetrikusan, mintha egy meseszép mázas csempe részletét látnánk.

Fotó: Instagram/leeandrea78
Fotó: Instagram/x.houseofbeauty
Fotó: Instagram/m.o.n.a.j
Fotó: Instagram/nailsbybrooke___

Ha ennél letisztultabb designra vágyunk, fessük körmeinkre a matit, vagyis a szem formájú, védelmező amulett mintáját. A mati eredetileg sötétkék-fehér-világoskék és fekete színekből épül fel (kívülről befelé haladva), így ha autentikusak szeretnénk lenni, itt már picit több színre lesz szükség. De mint látjátok, kék-fehér variációban megvalósítva is tökéletesen elég lehet egy manikűr erejéig.

Fotó: Instagram/__denails__
Fotó: Instagram/lovethenailgarden