Krémmánia magazin

Ilyen pozitív hatásai lehetnek a fejbőrmasszírozó keféknek

A kozmetikai kiegészítők közt népszerű eszköz mostanság a fejbőrmasszírozó kefe, egy fura fésűhöz hasonlító eszköz, ami a fejbőr egészségét hivatott erősíteni. Rendszeres használata állítólag még a hajhullást is mérsékelni tudja, nem beszélve a masszázs okozta kellemes, ellazító érzésről.

Fotó: Getty Images

Ezek az (általában) elem nélküli kütyük alapvetően a fejbőr vérkeringését serkentik, ezáltal erősítve a hajszálakat, és hozzájárulva valamelyest a hajhullás mérsékléséhez. Ezen felül a monoton, puha mozdulatok ellazítják az apró izmokat, amik a napi stressz miatt is túlzottan befeszülhetnek. A korpásodás kezelésében is segítségünkre lehetnek, hisz a fejbőr gyengéd megújulásához, hámlasztásához is hozzájárulnak. Csodát persze nem tesznek, de egy kis kellemes pluszt jelenthetnek a hajápolási rutinban.

Milyen fejbőrmasszírozót válasszunk?

The Conscious fejbőr masszírozó, samponozó kefe – Tangle Teezer Fejbőr Masszírozó Kefe – The Silky Way Fejbőr Masszírozó Kefe – Natural Hysteria Fejbőr masszírozó kefe – ebelin Samponozó és fejbőrmasszírozó kefe – Hair Burst Fejbőr masszírozó kefe

Fontos, hogy olyan fejbőr masszírozót használjunk, aminek a tüskéi kellően puhák hozzá, hogy ne sértsék fel a fejbőrt és a hajszálak szerkezetét se roncsolják. Nem véletlenül készül a legtöbb puha szilikonból. A túl sűrű és hosszú sörték nem szerencsések, ugyanis könnyen összekócolhatják a hajat.

Piros pont jár érte, ha ergonomikus a kialakítása, nem csúszik, megfelelően kézre áll, így kényelmesen és hatásosabban tudjuk használni. Ha kedvünt támad kipróbálni, ügyeljünk rá, hogy mindig finom mozdulatokkal használjuk, kicsi, körkörös mozdulatokat végezve.

A fejbőr masszírozókat használhatjuk száraz hajon vagy hajmosás során is. Segíthet eltávolítani a szennyeződést, a hajápolók és hajformázók maradványait a fejbőrről. Sőt, több gyártó a hajmosáshoz is ajánlja kiegészítőként.