Krémmánia magazin

Ez lesz a kedvenc téli manikűröd, és nem csak azért, mert egyszerű elkészíteni

Elegáns, egyszerű, mégis ragyogó, és a különböző manikűr technikákkal is jól kombinálható. Ez mind jellemzi a körömdíszítést, ami a téli szezon nagy kedvence lehet. A gyöngyház fényű manikűr elkészítéséhez egyetlen szín és egy pici kézügyesség szükséges.

Fotó: Instagram/claudia_hrnandez

Kagylóhéj manikűr néven is rátalálhattok a körömdíszítési technikára, amelynek lényege, hogy a gyöngyházfényű körömlakk első rétegének száradását követően kis lakkpöttyöket teszünk körmeinkre, amiket aztán körkörös mozdulatokkal eldolgozunk.

Ehhez használhatunk a körmök díszítésére kialakított eszközt vagy egyszerűen csak egy fogpiszkálót. A lényeg, hogy eredményül egymásba olvadó, kanyargósan hullámzó mintázatot kapjunk.

Ha egyszerű körömlakkot használunk, száradást követően érdemes egy átlátszó fedőréteggel tartósabbá tenni a mintát. Máskülönben géllakkal is elkészíthető, a módszer hasonló, csak a szükséges UV-lámpázásokkal, alapozó és fedőlakkokkal megtoldva.

Az igazgyöngyhatás kedvéért a legnépszerűbbek az ezüstös árnyalatú körömlakkok, de jól mutat bármely más pasztell árnyalattal elkészítve is, fő, hogy a lakk csillogó legyen.

Ezekkel a körömlakkokkal érdemes kipróbálnod a manikűrt

Catrice More Than Nude Translucent Effect Körömlakk 01 , OPI Körömlakk Gemini and I , ESSIE Körömlakk 277 Pure Pearl , Miss Sporty Perfect to Last Körömlakk 551 , Avon Ultra Colour Körömlakk Silver Signs