Krémmánia magazin

Ez a barackos árnyalat lett 2024 színe, mutatjuk, miként mutat sminkeken

Az idei vibráló Viva Magenta után a Pantone Intézet a 2024-es évre vonatkozóan egy egészen eltérő hangulatú színt választott az év színének. A Peach Fuzz névre keresztelt barackos árnyalat sokatok kedvence lehet meleg tónusaival a sminkelésben is.

Karlie Kloss (Fotó: Taylor Hill/WireImage)

Ahogy a Pantone Intézetnél nyilatkoztak róla: “Melegséget és modern eleganciát sugárzó színt választottunk. Egy olyan árnyalatot, amely együttérzéssel rezonál, a tapintható ölelést kínálja és könnyedén hidat képez a fiatalos és az időtlen között.”

Margot Robbie (Fotó: James Gourley/Getty Images)

A barackos árnyalatok eddig is kedveltek voltak a sminkek terén, népszerűségük időről-időre felerősödik. Akiknek jól állnak a lágy, meleg tónusú árnyalatok, egész biztosan ezután is örömmel fogják beépíteni hétköznapi vagy alkalmi sminkjeikbe e finom színt.

Eslősorban a meleg altónusú bőrön mutatnak szépen a barackos sminkek, tekintve, hogy a barack árnyalatai közelebb állnak a sárgás-aranyló tónusokhoz. Mindazonáltal ha semleges altónusú a bőröd is érdemes megtalálni a hozzád passzoló barackos színt, ugyanis ezt a “köztes” bőrtónust igazán élettel telivé teheti a gyümölcsös szín.

British Vogue X Self-Portrait Summer Party At Chiltern FirehouseThe Kering Foundation's Caring For Women Dinner33rd Annual Gotham Awards33rd Annual Gotham Awards
< >
Gigi Hadid (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Elsősorban persze a pirosítók, rúzsok és szemfestékek terén érdemes gondolkodni barack színekben – no és persze a körömlakkok esetén.

essie körömlakk – 713 Beachy keen / Clinique Pop Lip Colour + Primer / Catrice Sun Glow Eye & Cheek Palette / MAC Pro Longwear Paint Pot – Art Therapeachy / Giorgio Armani Neo Nude Blush Pirosító / OPI Summer Make the Rules körömlakk – Flex on the beach

A barackos árnyalatok nappalra és esti programhoz is ideálisak, legnépszerűbbek a monokróm sminkként való alkalmazásuk. Természetes hatású szín, amivel gyönyörű árnyalást adhatunk az orcáknak. Azáltal, hogy a teljes arcon ezzel az árnyalattal dolgozunk, egészséges, napcsókolta hatású, üde sminket kapunk.

Alkalmi sminkhez bátran válasszuk a barackos árnyalat intenzívebb változatát, a selyemfényű vagy csillámos finish extra ragyogással fűszerezi az összhatást.