Krémmánia magazin

Kihívója akadt a Dysonnak, érkezik a L’Oreal infravörös fénnyel működő hajszárítója

AirLight Pro néven mutatkozott be a L’Oreal hajszárítója, melyről első pillantásra megállapítható, a prémium hajszárítók piacának elsőségére akar törni. Úgy tartják róla, ügyesen ugorja át a Dyson által magasra tett lécet.

Fotó: L’Oreal

A készülék a legjelentősebb tech események közt számon tartott amerikai Consumer Technology Association (vagy ahogy jobban ismert, CES) expón debütált. Működésének lényege, és egyben különlegessége, hogy infravörös fény technológiával működik, aminek köszönhetően nemcsak kevesebb áramot fogyaszt, mint az átlagos hajszárítók, de az ígéretek szerint a hajszálakkal is kíméletesebb. Gyorsabb szárítási módot kínál, mi több, a haj érezhetően selymesebb tapintású lesz a hajszárítás végeztével.

Formáját tekintve egyébként tényleg a neves versenytárs készüléke juthat eszünkbe. Hasonlóan minimalista design, sallang nélküli funkcionalitás, amitől a világító fej szinte leugrik a róla közölt első fotókról. A LightCare névre keresztelt technológián a cég a Zuvi startuppal közösen dolgoztak, lényege, hogy infravörös fény melegíti fel az extra erősen kiáramló levegőt.

A hajszárítót a prémium kategóriába pozicionálják, ám a széles piacra szánják. Elsőként Amerikában debütál, ahol a L’Oreal Professionnel szalonokban vezetik be áprilistól a használatát, a nagyközönség számára pedig a hírek szerint nyártól lesz elérhető az Államokban.

Ha ismerős a Zuvi neve, nem a véletlen műve. Jelenleg is elérhető egy hasonló hajszárítója a márkának, a Zuvi Halo, amit nem mellesleg a Time magazin 2022-ben az év legnagyobb beauty innovációi közt tartott számon. A szintén LightCare technológián alapuló készülék átszámítva kb. 120 ezer forintos összegbe kerül, és jó pár videó érhető már el, amikben nem győzik dicsérni tudását.