Krémmánia magazin

Ha síelni mész, ezt a 3 kozmetikumot semmiképp se hagyd otthon

A sípályák meghódításához nemcsak a jó sífelszerelés szükséges, de érdemes arcbőrünk védelméről is gondoskodni. A hideg, szeles idő kicsípheti, a hóról is visszatükröződő napsütés pedig károsíthatja bőrünket. Épp ezért erről a három kozmetikumról nem érdemes megfeledkezned, ha síelni készülsz.

Fotó: Getty Images

Tápláló arckrém

Még ha kombinált-zsíros is bőrtípusod, a síelés idejére érdemes félre tenned gél állagú hidratálódat és egy gazdagabb textúrájú bőrápolót választani. A hialuronsav mellett jó, ha többféle emollienst is tartalmaz arckrémed, azok ugyanis védő réteget képeznek a bőrön, megakadályozva a bőr kiszáradását. A bőrazonos lipidek, ceramidok, zsírsavak a bőr védőrétegét is erősítik, melyek hatása áldásos lehet, ha több órát töltünk a sípályán.

Kiehl’s Ultra Facial Cream I La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo Krém I Helia-D Botanic Concept Nappali Hidratáló Krém Tokaji Bor Kivonattal Normál / Kombinált Bőrre

Nem szükséges külön éjszakai és nappali arckrémet vinni, a lényeg úgyis az összetevőkön van. Válasszunk megfelelő INCI-vel büszkélkedő arcápolót, azt nyugodt szívvel tehetjük fel éjszakára és nappalra is a fényvédő alá.

SPF 50 fényvédő krém

Ha síelni, szánkózni mész, feltétlenül vigyél magaddal fényvédőt az útra, és minden reggel gondosan kendd be vele bőrödet. Könnyen lehet, hogy úgy érzed, kevés a hidratáló ereje a téli hidegben, ilyen esetben hidratálókrémmel kendd be bőrödet első lépésként.

Nivea Cellular Luminous 630 Pigmentfoltok Elleni Nappali Krém SPF50 I Revox Daily Sun Shield SPF50 I Beauty of Joseon Relief Sun: Rice+Probiotics SPF50

A fényvédelem mértékét tekintve mindenképp 50 faktoros fényvédőt javaslunk, a hóról visszatükröződő szikrázó napsütés ellen ugyanis épp oly szorgosan kell védeni bőrünket, mint nyáron a vízparton. (Pláne, ha nincs lehetőségünk nap közben a sípályán újrakenni magunkat.)

Ajakápoló

Ajkaink védelméről se feledkezzünk meg, gyorsan és könnyen kiszáradhat a hideg levegőtől. Ez esetben is fényvédős változatot javaslunk, hisz ajkainkon a bőr sokkal érzékenyebb mint arcunk más területein, szüksége van nemcsak a megfelelő hidratáló ápolásra, de a fényvédelmre is. Mivel picike, érdemes magunkkal vinni a sípályára is, hogy szükség esetén újrakenhessük vele ajkainkat.

Sundance Sensitiv Ajakápoló SPF50 I Paula’s Choice Lipscreen Lip Balm SPF50 I Blistex Ultra SPF50

Ha ezzel a három kozmetikummal felszerelkezünk, nagy baj már nem lehet. Persze megemlíthetnénk még a gyengéd arclemosó szükségességét is, de reméljük, azt így is úgy is csomagolnátok magatoknak az útra.