Krémmánia magazin

Designt váltott a Dyson ikonikus hajszárítója

A Dyson Supersonic hajszárító a vágyak tárgya a kategóriájában, ikonikus voltát mi sem bizonyítja jobban, hogy formája már megannyi kisebb-nagyobb márkát megihletett az elmúlt évek során. Talán ez is lehetett az egyik oka annak, hogy a legújabb változat teljesen szakított a megszokott formavilággal.

A Dyson újdonsága a New York-i Divathéten debütált.
A Dyson Supersonic r a New York-i Divathéten debütált. (Fotó: Dave Kotinsky/Getty Images for TRESemme)

Ha gonoszkodni akarnánk, arra tippelnénk, ezúttal a porszívósoktól hívták át a formatervezőt, a Dyson Supersonic r hajszárító formavilága ugyanis leginkább egy porszívócsőre emlékeztet. Ők inkább azt írják róla, egy “r” betűt idéz, innen is az elnevezés. (Hogy az “r” mire utal, arra egyelőre nem derült fény.)

Fotó: dyson.com.sg/newsroom/dyson-supersonic-r

Gondoljunk csak bele, eddig mégiscsak volt “feje” minden hajszárítónak. Hol kisebb, hol bumfordibb, de volt, és fújta a levegőt rendületlenül. Az új modellnél ezt nemes egyszerűséggel elhagyták – hiába, a technológia már ott tart, hogy efféle kialakításra nincs szükség. Egyszerűbb, könnyebb, egész pontosan 20%-kal kisebb és 30%-kal könnyebb, a levegőt pedig legalább olyan hatékonysággal és hajkímélő módon fújja a kicsike,  mind elődje. Intelligens hőellenőrző egysége méri a levegő hőmérsékletét, így a készülék folyamatosan kontrollálja a kifújt hőt, hogy védje a hajszálakat a károsodástól.

Fotó: dyson.com.sg/newsroom/dyson-supersonic-r

Ötféle kiegészítővel kapható, így legyen akár göndör, akár egyenes a hajunk, minden típushoz és formázási vágyhoz találunk megfelelőt. Az újdonság a New York-i Divathéten debütált Christian Siriano bemutatóján – pontosabban a backstage-ben -, lelkesedésünket pedig csak az csökkenti, hogy a hírek szerint a hajszárító csak szalonok, profi fodrászok számára lesz elérhető. Legalábbi egyelőre.