Krémmánia magazin

Visszatér a kilencvenes évek fülgyötrő hajpántja

Úgy tűnik, még mindig van miért visszanyúlni a kilencvenes évekhez, ha inspirációra van szükség. A 2024-es tavaszi hajtrendek esetén például a fogazott hajpánt ihlette meg a hajszobrászokat. Több divatbemutatón is a rugalmas, fésűs fejpánt került elő, újabb generáció számára biztosítva a lehetőséget, hogy végigszántsák fülüket a vágyott divatosság jegyében.

Fésűs hajpántos frizura Helmut Lang divatbemutatóján
Fésűs hajpántos frizura Helmut Lang divatbemutatóján – Fotó: Getty Images

Helmut Lang esetén éppen tíz éve volt, hogy visszanyúlt ezekhez a fejpántokhoz, tavaszi kollekciójához pedig ismét előkerültek a retro, műanyag hajráfok.  Jawara Wauchope hajstylist vezénylésével kerültek képbe ezek a kiegészítők, méghozzá meglepő okból. A divattervező nem akart megcsinált hajakat a kollekciójához, a fésűs hajpánt pedig a fodrászok segítségére voltak, hogy ráerősítsenek a zsíros, hajmosásért kiáltó lookra.

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Túlzás lenne azt állítani, hogy az elképzelés meghozza a kedvet a hajpánt kipróbálásához. Ám ha kivesszük a képből a zsíros haj hatást, valóban tud egy olyan extra elrendezést nyújtani a hajnak, amit más kiegészítővel nem tudunk elérni.

Givenchy SS24Givenchy SS24Givenchy, Women Ready to Wear, Spring Summer 2024, ParisGivenchy, Women Ready to Wear, Spring Summer 2024, Paris
< >
Givenchy 2024 tavasz-nyár (Fotó: Profimedia)

Erre példa a Givenchy kifutóján bemutatott frizurák, vagy a Maryling divatshow-n prezentált hajak, amelyek esetén alapjaiban határozta meg a fésűs hajpánt a lookot.

Maryling 2024 tavasz-nyár
Maryling 2024 tavasz-nyár (Fotó: Profimedia)
Maryling 2024 tavasz-nyár
Maryling 2024 tavasz-nyár (Fotó: Profimedia)

Ha kedvet kaptatok a frizurához, kétféle fésűs hajpánt típusból is választhattok. A teljes körpántok minden irányból hozni tudják a sávos választékokat, cserébe igényel némi türelmet, míg a hejére igazítod. A hajpánt fazonok egyszerűbb használtot ígérnek, a fejtetőn ugyanúgy formázzák a hajat, de előfordulhat, hogy érzetre lazábbak.