Krémmánia magazin

Menő hashtag tette újra népszerűvé ezt a régi frizurát

A Rachel-haj és a Baywatch-lobonc szerelemgyereke is lehetne a frizura, mely pillangó fazonként gyűjti rajongóit a TikTokon. És valóban, #butterflycut fazonban benne van a kilencvenes évek nagy hajainak minden szépsége, érthető, hogy ismét felkapottá vált.

Fotók: Getty Images

Ha picit többet időzünk a fotók előtt, persze egyértelművé válik, a #butterflycut trend nem takar mást, mint egy ügyesen vágott, lépcsőzetes kialakítású frizurát. Lehetőleg hosszú hajból. A textúra mindegy,  fő, hogy a fürtök az arcot szépen keretezzék, a vágási mód pedig kellő volument adjon a legvékonyabb szálú hajnak is.

@addicthairsalon_ ADDICT CUT✂️ #f #fyp #fypシ゚viral #curtainbangs #fypシ #butterfly #hairstyle #hair #HAIRCUT #curtainbangtutorial #tutorial ♬ original sound - vibey music 🎶 🕺 🪩

A lépcsőzetes vágás extrája, hogy a hátsó, alsó hosszú tincsek a váll alá érnek, míg a felsőbb, rövidebbek picivel az áll alatt állnak meg, jelentős kontrasztot képezve. Ezért ha unod, hogy hosszú hajad “csak úgy lóg”, ez a frizura kedvedre való lehet, egészen új, mozgalmasabb lesz az összhatás.

The 2023 Met Gala Celebrating Street Style - Paris Fashion Week - Womenswear Fall/Winter 2024/2025 - Day Nine
< >
Sydney Sweeney (Fotó: Kevin Mazur/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Formázásához persze megfelelő méretű körkefe, némi hajhab vagy textúrát adó spray szükséges lesz, esetleg könnyed hajlakk, az eredmény rögzítéséhez.