Krémmánia magazin

Eucerin újdonságok pigmentfoltokra és szem alatti sötét karikákra

Az első tavaszi napsugarak igazi feltöltődést adnak a lelkünknek. A tudatos bőrápolásról azonban akkor sem érdemes megfeleldkezni, amikor minden percünket a szabadban töltenénk – persze csak akkor, ha szeretnénk megőrizni arcunk egységes bőrképét. A napfény ugyanis – a hormonális változások és az idősödés mellett – növeli szervezetünk melanintermelését, és ezzel hiperpigmentációt idézhet elő. Ennek hatására különösen arcunkon sötét elszíneződések, úgynevezett pigmentfoltok keletkezhetnek, egyenetlenné téve bőrünk megjelenését. A jó hír, hogy célzott termékekkel felvehetjük ellene a harcot. Ennek tárháza bővült most az Eucerin Anti-Pigment termékcsaládjának új tagjaival, amelyekben megtalálható a melanintermelés ellen bizonyítottan hatékony thiamidol.

Fotó: Getty Images

Milyen szerepet játszik a thiamidol a hiperpigmentált bőr kezelésében?

Testünk melanintermelése számos tényező hatására felborulhat, melyet a bőrünkön jelentkező barnás foltok, vagyis a pigmentfoltok mutatnak. Ezt kiválthatja többek között a fényvédő használat hiánya, a hormonváltozás (pl. terhességi melasma), de akár egy gyulladás is a szervezetünkben. Ezek az elváltozások többnyire ártalmatlanok, azonban esztétikai szempontból kellemetlenek lehetnek.

Az Eucerin által szabadalmaztatott thiamidol hozzájárul a melanintermelés csökkentéséhez, blokkolja a tirozináz enzimet, amely a tirozin aminosavat melaninná alakítja. Az Eucerin Anti-Pigment Dual szérum a fent említett thiamidol hatóanyag mellett tartalmaz hialuronsavat is, ezáltal hidratálttá varázsolja a bőrt, miközben csökkenti a sötét foltokat és meggátolja az újbóli kialakulásukat is. Lágy textúrájának köszönhetően nappalra és éjszakára is használható, hiszen nem hagy zsíros érzetet és könnyen beszívódik.

A hiperpigmentáció a szem körüli területen sötét karikák formájában jelentkezik legtöbbször. Az Eucerin Anti-Pigment szemránckrém hatékony összetevőivel világosabbá és simábbá teszi ezt az érzékeny területet. A különleges fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően pedig ragyogóvá válik a szemkörnyék, így a bőr megjelenése azonnal frissebb és üdébb lesz. Ezenfelül hialuronsav is található benne, ami segít csökkenteni a puffadást és hozzájárul a bőr dehidratáltsága miatti finom ráncok simításához. Az oligopeptidek a bőr kollagénhálózatát támogatják, ennek köszönhetően a bőr szerkezete erősödik. A szemránckém igazi jolly jokerként mindenfajta sötét karikát halványít a szem körül, a felvitelét pedig a fém applikátor könnyíti, ami kellemesen hűsít is.

Eucerin tipp

Az Eucerin Anti-Pigment termékek rendszeres használatának köszönhetően az első eredmények már 2 hét után láthatóak. Fontos, hogy naponta összesen maximum 4 alkalommal vigyél fel arcbőrödre thiamidol tartalmú termékeket.