Krémmánia magazin

A 15 legszebb smink és frizura a 90. Oscar-gáláról

Borbély Alexandra is toplistás lett, de Zendaya is hozta az elvárt ragyogást, Lupita Nyong’ot pedig kevesen tudták lepipálni. Mutatjuk a 90. Oscar-gála legszebb vörös szőnyeges sminkjeit és frizuráit.

Eiza Gonzalez

Narancsszínű rúzsa tökéletes választás volt napsárga ruhájához, az összkép pedig nagyon friss, nyárias hatású, amelyre a lágyan leomló hullámos haja is csak rátesz egy lapáttal. Tökéletes smink, természetes báj, erőlködés nélküli ragyogás.

Eiza Gonzalez a 90. Oscar-gálán (Fotó: WireImage)

Borbély Alexandra

A Testről és lélekről ugyan nem nyert Oscar-díjat, mi így is roppant büszkék lehetünk a magyar film sikerére, mint ahogyan főszereplőjére, Borbély Alexandrára is, aki egy csodás, pink Monique Lhuillier ruhát választott a különleges alkalomra. A színésznő a smink és frizuraválasztás terén sem maradt el a hollywoodi csillagoktól, piros rúzsa finom color blocking hatást adott, amihez természetes szemsmink párosult. Frizurája a tőle megszokott, elöl egyik oldalra fésült, laza konty volt.

Borbély Alexandra a 90. Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Zendaya

A fejtetőn megkötött balerina konttyal finoman szólva is biztosra ment, de kétségtelen, hogy nagyon jól állt a színésznőnek. A bronzos-barnás szemsmink és nude rúzs harmonizált csokibarna ruhájával, az egységes összképbe gigászi gyémánt fülbevalói és karperece hozta meg a szükséges csillogást.

Zendaya a 90. Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Jennifer Lawrence

Amolyan pedigrés vadmacskának tűnt Carrie Bradshaw-hullámos hajával és karakteres vonalvezetésű szemsminkjével. Az XL-es cicaszemek aztán minden best-of listába fel is kerültek, mi sem hagytuk ki, de meg kell jegyezni, készült már ennél jobb sminkje is a “dögös” témakörben.

Jennifer Lawrence a 90. Oscar-gálán (Fotó: WireImage)

Andra Day

A drámakirálynő jelzőt valószínűleg ő kapja, virágokkal ékesített hatalmas copfja nem épp mindennapi látványt nyújtott, igaz a virágos Zac Posen ruhához kellett is a méret. Szemsminkjét csillámló, füstös-mályvás árnyalatokban készítették el, amihez fénylő ajaksminket kapott. Az egész nagyon hangsúlyos, barokkosan túlzó, de az énekesnőhöz illett, így az összképet tekintve: jeles.

Andra Day a 90. Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Margot Robbie

Egyszerű de nagyszerű sminket viselt, minimál hullámmal feldobott bubi frizurával. A trükkösen árnyalt szájsmink még teltebbé varázsolta ajkait, amihez nem is hiányzott ennél erősebb szín, szemei esetén pedig inkább szépen ívelt szemöldökén volt a hangsúly, amiknek karakteressége nélkül picit Steven Tyleres lett volna az összkép.

Margot Robbie a 90. Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Lupita Nyong’o

A legszebb frizura díját (ha lett volna), biztosan ő kapja. Aranyszálakkal díszített, fonatos kontya királynői volt, a metálos fényű, mélykék sminkből pedig nem csak szemhéjára tettek, de a szemek alsó ívét is árnyalták vele, így szinte ragyogott a tekintete a vibráló színtől. A rúzs szintén fényes finish-ű volt, ám itt szerencsére megmaradtak egy visszafogott nude árnyalatnál, még inkább terelve a figyelmet tekintetére és frizurájára.

Lupita Nyong’o a 90. Oscar-gálán (Fotó: /WireImage)

Emma Stone

A nadrágkosztümben érkező színésznő rózsaszínes sminket választott, amibe némi csillámló lilát is kevertek a szem ívének meghúzásához, frizuráját pedig egyszerű, oldalra fésült long bobként viselte – aminek színe szintén kapott egy kis rózsás árnyalatot. Bár az összképbe nehéz belekötni, mégis, úgy érezzük, ennél több csillogást is vihetett volna magával. Arra a plusz tíz évre, amit rátolt megjelenésére, igazán nem volt szükség.

Emma Stone a 90. Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Danai Gurira

A Fekete párduc színésznője esetén nem is a smink, jóval inkább a festett “fejdísz” vitte a pálmát. A hajába nyírt fehérre festett, ívelt minta tökéletesen passzoltak ruhájához, ennyi kis extra pedig nem is ártott, hiszen picike hajából mást igazán nem is lehetett volna fodrászkodni. Persze ilyyen szabályos, gyönyörű fejformát talán kár is lenne takargatni.

Danai Gurira a 90. Oscar-gálán (Fotó: WireImage)

Gal Gadot

A Wonder Woman sztárja málna piros rúzsát mi is elfogadnánk, mint ahogyan tökéletesre formázott szemöldökéért is vívnánk könnyed csatákat. A Revlon arcaként persze nem is kell csodálkozni, hogy sminkje pazar lett, egyszerű kontyos frizurája pedig remekül illett a túlzások nélküli, mégis elegáns megjelenéshez. És azok a szempillák!

Gal Gadot a 90. Ocas-gálán (Fotó: WireImage)

Taraji P. Henson

Ezüstös szemsminkjével és szederszín rúzsával igazi vörös szőnyeges vamp volt a színésznő, a végzet asszonya látványt pedig szépen az ízlésesség medrébe terelte oldalra fésült, egyenes bubi frizurájával. Kár, hogy a ruhaválasztásnál nem volt ennyire körültekintő.

Taraji P. Henson a 90. Oscar-gálán (Fotó: WireImage)

Meryl Streep

Ha te vagy Meryl Streep, még az olvasószemüveget is fennhagyhatod, ha a vörös szőnyegre lépsz. A színésznő sminkje egyébiránt remekül sikerült: nem drámai, nem tagadhat le vele feleslegesen éveket, ellenben illik hozzá, az öltözékéhez, a frizurájához. Épp olyan, amit 60 felett büszkén viselhet bárki Hollywoodon innen és túl.

Meryl Streep a Oscar-gálán (Fotó: WireImage)

Rita Moreno

Hasonlóan bravúros lett az ő sminkje is, az Oscar-díjas színésznő a hollywoodi dámák világát idézte fel, de szerencsére még épp tudta, hol a határ a szemfestékpor mennyiségében. A fekete fejpánt remek ötlet volt, ami az ’50-es évek stílusát idézte fel, bár ennél is nagyobb meglepetést okozott ruhája, ami ugyanaz volt, mint amit 1962-ben visel, mikor átvehette névre szóló Oscar-díját.

Rita Moreno a Oscar-gálán (Fotó: WireImage)

Emily Blunt

Haját hátrafésült, fonott kontyba fésülték, ami romantikus, pasztell színű ruhájához nagyon jól illett. Sminkjéhez természetes, földszíneket használtak, rúzsból matt finish-űt választottak, így az összhatás inkább kiemelte természetes szépségét, mint túlharsogta volna azokat.

Emily Blunt a 90. Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Saorise Ronan

A Lady Bird színésznője tökélyre vitte a nomakeup makeup fogalmát. Ennél természetesebb sminket aligha lehetett volna összehozni, szinte úgy tűnt, alapozón kívül nem is kapott mást sminkeseitől. Fül mögé fésült bubi frizurája is a natúr stílust vitte tovább, bár a lenőtt hajtő inkább ronda volt, mint menő. Mindez persze nem volt céltalan, elölről egyszerű, pasztellrózsaszín ruhája minden figyelmet megkapott, hogy aztán a csodálkozó tekintetekben fürdőzhessen, mikor kiderül, hátul mekkora masni és uszály bújik meg.

Saoirse Ronan a 90. Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)