Krémmánia magazin

5 kozmetikum, ami a környezetre is gondol

Április 22.-e a Föld napja, ennek apropójából olyan kozmetikumokat válogattunk össze, melyek gyártói komolyan veszik a környezetvédelmet.

one world
Illusztráció: Markus Spiske – Pexels

Termékeiket igyekeznek fenntartható módon gyártani, műanyagmentesen, kevesebb műanyaggal, vagy újrahasznosított műanyag felhasználásával készült csomagolást használnak, és odafigyelnek arra is, hogy termékeik összetevői a legkevésbé terheljék, károsítsák a környezetet.

Dove Powered by Plants gerániumos testápoló2019-ben jelentette be a Dove, hogy áttér a 100%-ig újrahasznosított műanyag flakonok használatára, és mint láthattuk, azóta már számos termékük csomagolása megújult. Ebből is látszik, elkötelezettek a műanyaghulladék csökkentése iránt is, a márka éves szinten több mint 20 500 tonnával kevesebb szűz műanyagot használ fel, így ennek megfelelően a Powered by Plants-hez is újrahasznosított műanyagból készült flakonokat használ, ahol ez kivitelezhető.

A testápoló 99%-ban természetes eredetű összetevőkkel készült, 100% természetes eredetű illatanyag található benne, EcoCERT Greenlife által tanúsított Cosmos natural termék, ami vegánok számára is alkalmas, és PETA Cruelty Free tanúsított.

Magister Products Séance Fruitfuzio AHA5 Szérum – A magyar márka komoly figyelmet fordít a környezetvédelemre, újrahasznosított csomagolóanyagokat, papírokat, borítékokat, környezetbarát tisztítószereket használnak. Emellett minden termékük mentes pálmaolajtól, melynek kitermelése hatalmas károkat ró a Földre. Legtöbb arckrémünket újrahasznosítható és visszaváltható üvegtégelybe töltik.

Az almából, citromból, szőlőből és búzacsírából nyert hámlasztó koncentrátum újdonságuk alacsony molekulatömegű hialuronsavat is tartalmaz. Illat és illatanyag mentes készítmény, aminek üveg fioláját szelektív gyűjtőbe helyezheted, így újrahasznosításra tud kerülni.

Lush Charity Pots – A Lush számtalan módon tesz és tett már a környezetvédelemért, onnantól kezdve, hogy termékeik össztevőire ügyelnek, odáig, hogy legtöbb esetben szilárd, pucér formában vásárolhatjuk meg őket, hogy ily módon is kevesebb legyen a csomagolóanyag. Tégelyes termékeik esetén a tégelyek visszaválthatók, azokat újrahasznosítják.

Tégelyes kiszerelésben és szilárd formában is kaphatók a Charity Potok, amik eladásából származó bevétel 100%-át (az adók levonása után) kis szervezetekhez, kampányokhoz és jó ügyekért dolgozó csoportokhoz juttatja el a márka.

Annabelle Minerals  Brow Like Wow szemöldökpaletta – A márka nem csak sminktermékeik összetételére ügyel, de azok csomagolására is. Többször használható tégelyek és sminklemosó korongok közül is válogathatunk, újrahasznosítható papírból, üvegből és alumíniumból is készülnek csomagolások. Igyekeznek minimalizálni az eldobható műanyag mennyiségét. Termékeiket nem tesztelik állatokon, mindegyikük tökéletesen megfelel a vegetáriánus és vegán életmód alapelveinek is.

A márka egyik legnépszerűbb terméke ez a paletta, amiben három természetes, préselt szemfestéket találunk.  Formulája a hagyományos szemöldök púderek és szemöldökceruza között van félúton, és akár szemhéjpúderként is használhatjuk őket.

Love Beauty and Planet Oceans Collection sampon – A márka termékeihez természetes és etikus
gazdálkodásokból származó olajokat és kivonatokat használ, valamint flakonjaik 100%-ig újrahasznosított anyagokból készülnek. Az új kollekciójuk különlegessége, hogy a termékek (sampon, balzsam, tusfürdő) speciális, 100%-ban óceánparti hulladékból készült flakonokba kerültek. “Az óceánparti hulladék újrafeldolgozása és hasznosítása olyan ügy, amin partnereinkkel együtt dolgozhatunk annak érdekében, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat a bolygónk érdekében.” – mondja a márka.

Az eukaliptuszillatú Marine Moisture sampon tengerialga-kivonatot, organikus kókuszolajat, valamint növényi alapú tisztító összetevőket tartalmaz, segít védeni, simává, bársonyosan puhává
tenni a hajat, gyengéd a fejbőrhöz és az ígéretek szerint festett hajon is alkalmazható. Vegán, 99%-ban biológiailag lebomló formulájú.