Krémmánia magazin

Így használd az önbarnítót, hogy foltmentes legyen a barnulás

Elég erre a néhány apróságra figyelni, hogy önbarnítód a legtermészetesebb, foltmentes eredményt adja bőrödnek.

önbarnító folyadék és kesztyű
Fotó: Getty Images

1. Testradírozz

Mielőtt felviszed az önbarnítót, zuhanyozz le és testradírral finoman hámlassz. Azáltal, hogy eltávolítod az elhalt hámsejteket, tartósabb marad a barnulásod is.

2. Szőrteleníts

A gyantázást vagy epilálást időzítsd 1-2 nappal az önbarnítózás elé, hogy jusson idő a bőrnyugtatásra is, ha pedig borotvát használsz, a zuhanyzás során, még az önbarnítózás előtt ejtsd meg a szőrtelenítést.

3. Száraz bőrre használd az önbarnítót

Közvetlenül az önbarnítózás előtt már ne használj bőrápolókat, ha úgy érzed, hogy például könyöködön, térdeden túl száraz a bőr, célzottan oda elég egy kis könnyű, gyorsan felszívódó testápolót felvinni. Törölközz meg zuhanyzás után, az önbarnítót a teljesen száraz bőrfelületen javasolt használni.

4. Húzz kesztyűt az önbarnító felviteléhez

Mostanság már minden magára valamit is adó márka kínál a termékei mellé spéci kesztyűt, mely megkönnyíti az önbarnítók egyenletes felvitelét, plusz a tenyerünk, az ujjaink közötti terület sem lesz foltos. Kár lespórolni ezt a kiegészítőt, hisz hosszú távon élvezhetjük eredményességét.

Önbarnító kedvencek a Krémmániáról

5. A felesleg mehet a könyökre, térdre

Ha bekented magad mindenhol, a kesztyűn maradt önbarnító tökéletesen elegendő, hogy eloszlasd a könyökök, a térdek, a nyak területére és az arcra.

+1. Bújj sötétebb ruhákba

A legjobb önbarnítók is meg tudják színezni egy picit a világos ruhákat, ezért szerencsésebb ha sötét ruhát viselsz, fazon tekintetében pedig az önbarnítózás utáni órákban került a szűk, erősen testre simuló darabokat.

Mindezt egy TikTok videóban is összefoglaltunk nektek:

@kremmania A nyár közeledtével hoztunk nektek 5+1 hasznos önbarnítózási tippet! #krémmánia #dodabeauty @DODAbeauty Skincare•BeautyTok #selftan #selftanner #tippek #önbarnító #szépségápolás ♬ Canyons - Official Sound Studio