Krémmánia magazin

10+1 tipp, hogyan használd profi módon a szempillaspirálod

Bár a tökéletes szempillafestés alapfeltétele a megfelelő szempillaspirál kiválasztása, nem érdemes szó nélkül elmenni a festék felvitelének módja mellett sem. Annak ellenére, hogy kívülről egyszerű mozdulatnak tűnhet, a valóságban ennek is megvan a technikája, amelyet érdemes elsajátítanunk, ha tényleg hibátlan szempillafestésre vágyunk.

Fotó: Avon

Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője volt segítségünkre, hogy összegyűjtsünk egy sor tippet és trükköt, amelyek alapjaiban változtathatják meg a szempillafestésről kialakult elképzeléseinket. A számunkra legideálisabb formulájú és kialakítású szempillaspirál megtalálása után, a következő 10+1 tanácsot érdemes még megfogadnunk, hogy igazán tökéletes pillákat varázsolhassunk magunknak:

1. Kezdjük tiszta lappal!

Spirálunkat mindig tiszta pillákra vigyük fel, ne kenjük újra korábban kifestett pilláinkat, hiszen ez nagyon könnyen a szálak összetapadásához és a spirál csomósodásához vezethet.

2. Használjunk szempillaprimert!

Ahogy bőrünkön alapozónk felvitele előtt, úgy szempillánk tekintetében is érdemes lehet primert használni, ami előkészíti a pillákat, így látványosabbá és tartósabbá teheti szempillafestésünket. A szempillaprimerekbe általában kerülnek ápoló hatású összetevők is, mint keratin vagy ricinusolaj, amik hozzájárulnak a vastagabb, egészségesebb szempillákhoz.

3. Használjunk szempillagöndörítőt!

Ha szeretnénk, hogy pillánk extra göndör legyen, a primer után és a szempillaspirál felvitele előtt használhatunk szempillagöndörítőt. Ha a hétköznapi rohanásba ez nem fér bele, legalább egy-egy különeges alkalom előtt szánjunk rá egy plusz percet, hisz segít tartósan felfelé ívelő formát adni még az egyenesen álló pilláknak is.

4. A spirálozás az utolsó lépés legyen!

Fontos, hogy szemsminkünk elkészítésének mindig utolsó lépése legyen szempilláink festése, hiszen a szemhéjfestékek felvitele, a szemceruza vagy szemhéjtus használata során könnyen egymáshoz nyomhatjuk szempillaszálainkat, amelyek a spiráltól összetapadhatnak, összecsomósodhatnak.

5. Ne pumpáljuk a szempillaspirált!

Népszerű, de nagyon rossz szokás a szempillaspirál pumpálása. Igyekezzünk megállni, hogy szempillaspirálunk keféjét ki-be húzgáljuk a tubusából, hiszen ez a festék gyorsabb beszáradásához vezet. Ehelyett inkább forgassuk meg a kefét miközben kihúzzuk tubusából, hogy elegendő festéket vegyen fel.

Ívelttől a vízállóig: szempillaspirál újdonságok

6. Töröljük le a felesleget!

Ha túllőttünk a célon a forgatással, vagy spirálunk keféje alapból is túl sok festéket vesz fel, könnyen összecsomósodhat szempillánk. Egy tiszta zsebkendővel letörölhetjük a keféről a felesleges festéket, így elkerülhetjük a szálak összetapadását.

7. Pillánk teljes felületét fessük be!

Sokan esünk abba a hibába, hogy nem egészen szempillatövünknél kezdjük a spirálozást, pedig így lehet igazán látványosan megemelni pilláinkat. Helyezzük arcunk alá kézi tükrünket, hogy jól láthassuk hol kezdődnek pilláink, és hosszanti mozdulattal fessük be pilláinkat a tövektől kezdve egészen a legvégükig, így növelhetjük hosszukat is.

8. Dolgozzunk cikk-cakk mozdulatokkal!

Érdemes cikk-cakk mozdulattal haladnunk a szempillatövektől egészen a végekig, hiszen így a szempillák oldalát is befesthetjük, amely dúsabb hatást kölcsönöz, valamint pilláink szétválasztását is biztosítja.

9. Forgassuk a spirált!

A cikk-cakk mozdulattal egyidőben érdemes a szempillaspirál keféjét kissé forgatnunk is. Az ívelt, félkör mozdulattal göndöríthetjük pilláink teljes hosszát és megemelhetjük szempillatövünket.

10. Ne várjunk két réteg között!

Tévhit, hogy a szempillaspirál második rétegét az első réteg megszáradását követően kell felvinni. Ha száradás után festjük újra pilláinkat, sok esetben túl sok festék ragad meg és összetapadnak pilláink. Az első réteg felvitele után azonnal vigyük fel a következő rétegeket.

Szempillaspirál-újdonságok, amik igéző tekintetet ígérnek

+1 Ne aggódjunk, ha hibázunk, csak várjuk meg, hogy megszáradjon!

Ha a számunkra legtökéletesebb spirállal dolgozunk és minden tippet betartunk, akkor is előfordulhat, hogy hibázunk. Spirálunk könnyen elmaszatolódhat felvitel közben, a kefe vagy pilláink összekenhetik szemhéjunkat. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne essünk pánikba, és ne kezdjük el ujjunkkal törölgetni a friss festéket, így téve tönkre szemsminkünket és csinálva még nagyobb galibát. A festék megszáradása után egy tiszta fültisztító segítségével egyszerűen letörölhetjük a foltot anélkül, hogy elkennénk, vagy tönkretennénk a sminket.