Krémmánia magazin

Másnapos szépségápolás – a trend, ami leuralja 2024-et, és amitől eldobod az agyad

Első blikkre egy kedves, megbocsátó hozzállást hirdet a másnapos szépségápolás trend, ami elnézi, ha időnként túlpörög a bulikedv és másnaposan köszöntjük tükörképünket a fürdőben. Attól azonban már felszalad a szemöldökünk, hogy az is belefér, ha nem mossuk le a sminket nap végén.

Fotó: Getty Images

A Worth Global Style Network (WGSN) trendelőrejelző cég szerint a Z generációsok körében nem véletlenül emelkedik a Másnapos szépségápolás népszerűsége. Úgy látják, ez a korosztály kezd leginkább besokallni a szépségsápolási rutinok szigorától, a mit lehet és mit nem szabad szabályrendszerektől, amik konkrétan stresszessé teszik őket.

Egyszerű élvezet

Egyre többen vannak, akik egyszerűen csak élvezni szeretnék a szépségápolást, legyen szó bőrápolásról vagy dekorkozmetikumokról, és nem azon pörögni, mit mivel rétegezzenek a rutinban, és hogy minek milyen következménye lesz majd egyszer, valamikor.

A carpe diem életszemlélet mintha épp a tudatosságot dobná sutba, ám mindez nem ennyire fekete vagy fehér. Tény, hogy a gyorsan, egyszerűen alkalmazható kozmetikumokat részesíti előnyben a trend. Olyanokat, amiket akár másnaposan is pikk-pakk magunkra tehetünk, csukott szemmel, fél kézzel. Miért lenne ez rossz dolog?

Eddig is egyre nőtt a népszerűsége a többfunkciós kozmetikumoknak, amik segítségével egy-két lépést összevonhatunk az arcápolásban. Vagy gondoljunk az olyan szérumokra, amik kombináltan több hatóanyagot tartalmaznak, így nem kell egy regiment üvegcsét tárolni a fürdőben. Hát még megvenni azokat. A fancy gyorsaság tehát a másnapos szépségtrend esetén is hatékonysággal társul, az elvárás ott ül a trend lelkében: legyen ütős a cucc, csak lehetőleg maceramentesen.

Sminkben aludni tök oké?!

Más kérdés, hogy a másnapos szépségápolás trendjébe az is belefér, ha full sminkben ájulunk be az ágyba. Az elvárások közt egyre gyakrabban bukkannak fel olyan sminktermékek, amik bőrbarát formulájuknak köszönhetően akár azt is lehetővé teszik, hogy bűntudat nélkül aludjunk bennük. Megdöntve a tudatos bőrápolás egyik legfőbb alapszabályát, az alapos esti arctisztítás elvégzését.

Fotó: Getty Images

Nos, addig is, míg ezek a vágyott sminktermékek megérkeznek a valóságba, mi azért bíztatunk mindenkit, hogy utolsó erőtökkel 2024-ben is mossátok le a sminket a legvadabb buli után is. Hisz nemcsak magának a sminkterméknek az eltávolításáról van itt szó. Lemossátok vele együtt mindazt az izzadtságot, piszkot, port és miegymást, ami bőrödre ragadt, és ami akkor is rá fog telepedni, ha a pirosító a legütősebb peptidkoktélt biztosítja majd bőrötök számára.