Krémmánia magazin

Nagyot mennek a használt hajak a Roblox univerzumban

A gamer világ virágzik, a Roblox népszerűsége pedig nőttön nő, mégpedig olyan ütemben és módon, ami már a szépségipar számára is figyelemre méltó. A userek ugyanis imádnak új skineket beszerezni avatárjaiknak, a változatható külsőnek pedig különösen fontos elemévé váltak a frizurák.

Roblox hajak

Nagy a kereslet virtuális hajakra, egy Glossy-n megjelent cikk szerint pedig még a hajelemek újraeladása is felpörgött az utóbbi időben. Vagyis a felhasználók szeretik adni-venni is a digitális frizkókat, akár az eredeti ár többszöröséért.

Ez pedig a márkáknak is izgalmas terep, a Nars, az Amika, az Adidas vagy a L’Oreal Professionnel brandnek is volt már együttműködése kreátorokkal a témában. A fiatal korosztály ugyanis abszolút nyitott ezekre az újdonságokra, a szépségápolási trendekre pedig a való életben is jóval érzékenyebbek mint az egy-két generációval idősebbek voltak ebben az életszakaszban. Mindez pedig tökéletes táptalaj hozzá, hogy a márkák kialakítsák, illetve erősítsék körükben a márkahűséget.

@urifitz all codes in catalog avatar!!! (if you can't find it, just search for the creator's username @cursedhearti) | #outfitideas #robloxcuteoutfits #robloxgoth #robloxideas #yabujin #robloxedit #robloxviral #wierdcore #yabujinroblox #gothoutfit #robloxfits #wierd #goth #haircombo #robloxhair #robloxhaircombos #outfitideas #robloxcuteoutfits #robloxgoth ♬ WHAT YOU WANT! - asteria

Digitális diverzitás

A sokszínűség a Roblox hajak esetén is alapvetés, minél változatosabb színek, fazonok és hajtextúrák érhetők el, annál sanszosabb a siker. A valódi frizurák virtuális változatai mellett kelendőek a holografikus vagy más, csak az online térben kialakítható hajak is.

@siqvn °.: cute fem hairs for you! :.° || berry avenue #roblox #berryavenue #hairs #haircodes #fyp ♬ original sound - amari🎧

Az árakat tekintve nagy a szórás, 40-50 Robuxtól indul és a 140-et is könnyen elérheti egy egy elem ára (ez kb. 35-120 Forintot jelent), ám a népszerű változatok a userek közt ezután többszörös áron is gazdát cserélhetnek. A 3000 Robuxos, azaz 2600 Forintos ár sem ritka. Persze mindez aprópénznek tűnhet, és végsősoron tényleg nem nagy érvágás tizenpár forintot kicsengetni egy csúcs frizuráért, ám pont ettől olyan az egész mint az IKEA bazár része. Egy kis ez, egy kis az, és máris tetemes összeget csengetünk ki a kasszánál. A Roblox cuccok ráadásul nem is valósak.

Mindez persze csak boomer nyöszörgés, ami a Roblox törzsközönségét nyilván hidegen hagyja. Jól mutatják ezt a számok is. A Roblox múlt évi riportja szerint Gen Z userei számára avatárjaik megjelenése esetén a frizurájuk a legfontosabb, még a ruhákat is megelőzi, ha a személyre szabás lehetőségéről van szó. A múlt év első kilenc hónapjában 139 millió hajstílust vásároltak a felületen, ami 20%-kal magasabb érték, mint egy évvel korábban. 7,3 millió felhasználó volt, aki több mint öt virtuális hajat vett avatárjának. Persze volt miből válogatniuk, közel 44 ezer egyedi hajstílust mutattak be ugyanezen időszak alatt – 680%-kal többet, mint 2022-ben.