Krémmánia magazin

Pár hét és szandálszezon, a te lábfejeid készen állnak a pőreségre?

Közeleg a nap, mikor közszemlére kerül minden, mit az elmúlt hónapokban gálánsan elrejtett a zokni. Hogy ez inkább örömteli mint aggasztó esemény legyen, elég csupán néhán dolgot tenni, ám jobb már most belekezdeni.

Fotó: Avon

Károlyfi Edit, az AVON Szépégszakértője elárulta nekünk, hogyan varázsolhatjuk kifogástalanná a hűvös időtől és téli csizmánktól megviselt lábunkat, hogy akár már az első meleg napokon is bátran viselhessük kedvenc papucsunkat.

„A hosszú hideg hónapok után természetes, hogy lábunk nincs a legjobb formájában, könnyen alakulhattak ki rajta bőrkeményedések, vízhólyagok, amelyek eltántoríthatnak minket attól, hogy szandálra váltsunk a meleg napokon. De nem kell kétségbe esnünk, most még van elég időnk arra, hogy kifogástalan állapotba hozzuk a bakancsszezontól megviselt lábunkat. Kedvenc lábápolási rituálém elvégzésével azonnal látványos eredményeket érhetünk el” – nyugtatott meg minket a szakértő.

Puhításra fel!

Elsőként is a zárt cipők okozta bőrkeményedések eltávolítására érdemes koncentrálnunk. Ahhoz, hogy sarokreszelőnkkel vagy elemes lábradírozónkkal a leghatékonyabb módon szabadulhassunk meg a nem kívánt bőrkeményedésektől, puhítsuk fel bőrünket. Ezt könnyedén megtehetjük egy kellemes 10-15 perces, 37-39 °C-os lábfürdővel, vagy akár egy hámlasztó lábpakolással is. Ez olyan mint a fátyolmaszk és a zokni szerelemgyerek, az előbbitől megszokott, jókora adag hatóanyaggal és az utóbbi formájával. A hámlasztó zoknikban is különféle AHA savakat találunk, gyakori a glikolsavas, amihez különféle hidratáló és emolliens komponenseket, bőrnyugtató összetevőket is kevernek.

5 lábápoló, amikből összeállhat egy komplett rutin

Bőrradírozás mindenütt

Miután bőrünk felpuhult, második lépésként a bőrkeményedések leradírozása következik, amelyhez használhatunk elemes lábradírozó eszközt vagy habkövet is. Ezt követően érdemes egész lábfejünket átdörzsölni egy gyengéd lábradírral, így varázsolva még simábbá talpainkat.

Intenzív bőrápolás

Bőrünk alapos, de kíméletes radírozását követően, langyos vízzel öblítsük le lábunkról a bőrradírt, majd szárazra törlés után masszírozzunk lábápoló krémet a teljes lábfejünk bőrébe. Rendszeres használata mellett nem kell aggódnunk a bőrkeményedések megjelenésétől, hiszen folyamatosan puhítja és kondicionálja lábunkat.

Egy kis lakk

Lábápolási rituálénk utolsó lépéseként vágjuk formára, finoman polírozzuk át és ha kedvünk tartja, lakozzuk ki lábkörmeinket, hogy akármilyen hangulatban is kap el bennünket a szikrázó napsütés, lábfejeinket csodaformában találja.

„A szép, ápolt lábak titka a rendszerességben rejlik” – szögezte le a szakértő. „Ahhoz, hogy még az első meleg napok előtt búcsút inthessünk a megvastagodott bőrnek, és hosszú távon érhessünk el szép eredményeket elengedhetetlen, hogy rendszeresen és gondosan ápoljuk lábfejünket. Habár kedvenc lábápolási rituálém elvégzésével azonnal látványos eredményeket érhetünk el ahhoz, hogy lábunk szépégét és puhaságát hosszú távon is élvezhessük érdemes 1-2 hetente megismételnünk a teljes rutint, ezen felül pedig minden este hidratálnunk talpunkat.”