Krémmánia magazin

Ezek lesznek a karácsonyi időszak legnépszerűbb parfümjei

A The Perfume Shop idén is közzétette toplistáját arról, melyik női és férfi parfümök lesznek a befutók az ünnepi időszakban. Az illatok közt nem egy Krémmánia kedvencet is találtok, régi favoritokat és vadiúj parfümöket egyaránt.

Fotó: Dave Benett/Getty Images for The Perfume Shop

A tízes listát egy férfi illat vezeti, hasonlóan a múlt évhez, ismét a Dior Sauvage került az első helyre. A Dior Sauvage egy friss, fás és fűszeres illat, karakteres és nagyon modern. Frissességet, eleganciát sugároz. Hogy mennyire megosztó tud lenni egy illat, jól mutatja, hogy nálunk az értékelése 3,33.

Dior Sauvage
Dior Sauvage

Második helyen végzett a Mugler Alien, amit Dominique Ropion és Laurent Bruyère alkotott meg 2005-ben. Az itthon már illatkútnál is utántölthető parfüm illatát az orientális és fás jegyek keveréke határozzák meg, amelyek egyedi és kifinomult illatot eredményeznek.

Mugler Alien
Mugler Alien

Kevés toplista van, amiről hiányzik a Chanel Coco Mademoiselle, erről sem maradhatott le. A Krémmánián több mint 600 vélemény után is 4,36-s értékelésű illatot Jacques Polge alkotta meg. A Coco Mademoiselle a klasszikus Chanel illatok modern és fiatalos interpretációja, egy kifinomult, virágos-orientális illat, amely minden cseppjében magában hordozza a Chanel stílusát és eleganciáját.

Chanel Coco Mademoiselle
Chanel Coco Mademoiselle EdP

Az Yves Saint Laurent MYSLF egy idei újdonság a férfi illatok között, aminek illatnagykövete és arca nem más, mint Austin Butler. A MYSLF egy kiegyensúlyozott, kifinomult parfüm, amelynek fás illatjegyei virágokkal egészülnek ki, e tekintetben pedig az első ilyen jellegű illata a márkának.

A Jean Paul Gaultier Gaultier Divine szintén egy újdonság, ami az őszi szezon elején debütált. A The Perfume Shop adatai alapján pedig úgy tűnik, sikeres illat lett, hisz máris felkerült az évvégi tízes listára. Tengeri virágillatként jellemzik a parfümöt, melynek sós akkordjait az édes habcsók egészít ki.

A Rabanne 1 Million is örök favorit, ha ajándékozásra kerül sor. A férfi illat 2008-as bemutatása óta már milliók fejét csavarta el feltűnő designjával. És persze orientális fás illatával, amelyet a friss, fűszeres és édes jegyek kombinációja jellemez. Az illatban megtalálhatók a grapefruit, a menta, a rózsa, a fahéj, a bőr és a fás jegyek.

Paco Rabanne 1 Million EdT
Paco Rabanne 1 Million EdT

A Burberry Goddess idei újdonság a női parfümök közt, melynek különleges gourmand-aromás illatát a vanília és a levendula határozza meg. Érdekessége, hogy ez egyben a legelső fenntarthatóság-fókuszú Burberry illat, mely vegán és etikus forrásból származó összetevőkből készül.

A Prada Paradoxe Intense már jó pár szuper véleménnyel rendelkezik a Krémmánián is, pedig 2023-as parfümről van szó. Az elmúlt pár hónap azonban elég volt hozzá, hogy hírnevet szerezzen erejével, amely “a nőiesség páratlan és titokzatos kifejeződése”. Az eredeti illat intenzívebb változata, szuper tartós, különleges, egy picinyke fújás is elég, hogy velünk maradjon.

A kilencedik helyen egy parfümpáros található, a Rabanne Fame Parfum és a Rabanne Phantom Parfum mindegyikéről úgy gondolták, hogy érdemes feltenni őket a listára, mert a női és férfi illatok közt egyformán népszerűek. Idei újdonságokról van szó, az eredeti illatok intenzívebb változatáról. A női illat kifejezetten jó értékelésekkel bír nálunk is, a Phantom Parfum azonban még várat magára. Kíváncsiak vagyunk, milyen pontszámmal fog majd debütálni oldalunkon.

Rabanne Fame Parfumrabanne phantom
< >

Végül a listát a Hugo Boss Boss Bottled Elixir zárja, egy idei flanker, ami egy fűszeres-ámbrás illat. A parfümöt Annick Menardo és Suzy Le Helley parfümőröknek köszönhetjük. A fejjegyekben tömjén és kardamom található, szívjegyet a pacsuli és vetiver uralja, míg az alapjegyekben a labdanum és cédrus illatai bontakoznak ki.