Krémmánia magazin

Taroltak a fényvédők, imádjátok a parfümöket is

Így összegezhetnénk a Krémmánia Magazin toplistáját, amelyen a 2023-as év legolvasottabb cikkei szerepelnek. Még a samponokat és más hajápolókat is kiszorították az élmezőnyből – mutatjuk, milyen kozmetikumok, hírek iránt érdeklődtetek a legtöbben ebben az évben.

Színezett fényvédő krémek

Mi is tapasztaljuk, nincs egyszerű dolgunk, ha három lépésben szeretnénk magunkra rétegezni hidratáló krémet, fényvédőt és még alapozót is anélkül, hogy

a. valamelyik réteg peregni ne kezdjen,

b. vállalhatatlanul zsíros csillogás és ragacsos érzet ne kísérné kis idő múltán.

Szerencsére már tényleg figyelnek rá a gyártók, hogy a fényvédők hidratáló krémként is megállják a helyüket, és csupán piaci pozicionálás kérdése, hogy fényvédő krémként vagy fényvédős hidratáló krémként nevezik őket.

Innen pedig már csak egy kis lépés és némi formulázás kérdése, hogy színezett kozmetikumként kerüljön a boltok polcaira. A BB krémekkel egyenértékű fedést gyújtó krémek a Krémmánián is népszerűek, nem véletlenül kerültek éves összesítésben is a színezett hidratáló fényvédőkről szóló összeállításunk a legolvasottabb tartalmak közé.

Parfümújdonságok

illatújdonságok 2023 tavasz

A parfümújdonságokat bemutató cikkeink éven át népszerűek voltak, TOP10-es listánkon négy összeállítás is szerepel. Közülük is a legolvasottabb a tavaszi válogatásunk volt, amiben három olyan illatújdonságot mutattunk be picit közelebbről, amik majd a 2024-es tavaszi szezonban is méltán bízhatnak elismerésetekben.

A Lancôme La vie est belle Iris Absolu egy utolsó cseppjéig feminin illat, ahogy Kicsimoomin írta róla, “Extra nőies, poros, illat, amihez passzol a csinos ruha és egy szép, igényesen megválasztott rúzs. Nagyon elcsípték a tavaszra debütálást, abszolút jól fut ebben a napsütéses, de még hűvös időben. Nagyon tartós, nem igényel frissítést, főleg, ha ruhára is kerül belőle.”

Az Estée Lauder Beautiful Magnolia L’Eau EdT igaz, nálunk még nem kapott értékelést, ám a Fragranticán egy igazán nőies alkotásnak írják le. Virágos illat, ami nagyon tartós. Édes, mégis üdítő, csodás tavaszi darab, amiben lótuszvirág, menta és levendula illatjegyeket is felfedezhetsz.

A Carolina Herrera Good Girl Blush egy virágos, púderes illat, tartós és nagyon szexi. Anett0721 szerint “annyira kifinomulttá teszi az anyaillat édes játékosságát az írisz, hogy nem is tudok ennél jobb párosítást elképzelni. Tökéletes volt írisszel turbózni ezt a parfümöt! Tavaszra, nyárra, egy púderes, elegáns édesség. Tökély.”

Eucerin fényvédő újdonság

2023 legolvasottabb cikke a Krémmánia Magazinon egy fényvédő újdonságról szólt. Az Eucerin Oil Control szinte megjelenése óta a legnépszerűbb fényvédők közt szerepel a KM-en, idén nyáron pedig a márka egy méltó riválisát dobta piacra, az Eucerin Sun Hydro Protectet.

A fényvédő jelenleg is ötcsillagos értékelésen áll, kedvelitek könnyed állagát, megfelelő felszívódását. Az is pozitívuma, hogy nem válik tőle ragacsossá az arcbőr, miközben SPF50-es fényvédelme a nyári szezonra is tökéletessé teszi. Nem pergett le róla a smink sem, és többen hidratáló hatását és elégnek vélték – bár száraz bőrűeknek azért egy kis aláhidratálást javaslunk hozzá, főként télen.