Krémmánia magazin

Nem is tudják ki ő, de a frizurájára vágynak

Hatvan éve volt már a 60-as évek, mégis úgy tűnik, a korszak sztárjainak stílusa örökérvényű erővel hat a következő generációkra. Brigitte Bardot egyike volt a gyönyörű nőknek, akik frizuráját milliók utánozták, és lám, 2024 közelgő nyarának hajtrendjeire is képes hatással lenni. Vajon a Z-generáció még tudja, ki ő, vagy csak egy szép nőt látnak egy misztikusan távoli korszakból?

Fotó: Pathé/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Bárhogy is legyen, a Bardot frufru népszerűsége vitathatatlan, miként a Vogue írja, a Francia riviéra diktálta laza, mégis elegáns tengerparti sikk elengedhetetlen eleme. Hírnévben talán még a Rachel-hajra is ráver.

Brigitte Bardot az 1965-ös Viva Maria filmben Fotó: Profimedia)

A hosszú, kétoldalra söpörhető frufrunak olyan hírességek is hódolnak mint Selena Gomez vagy Lana del Rey. Persze nem ők az elsők a sorban, örök klasszikus mára a haj, ami időről időre reflektorfénybe kerül megunhatatlanul dekadens mivoltával.

Ha jobban megnézitek, a #butterflycut trend is merít belőle, igaz, a hosszú frufru mellett esetében már egyértelműen hangsúlyosabb szerepet kap a lépcsős kialakítás is.

66th GRAMMY Awards - ArrivalsCelebrity Selfies
< >
Lana Del Rey - Fotó: Kayla Oaddams/WireImage

A frizura elkészítéséhez a körkefét és a hajhabot érdemes kezünk ügyében tartani, a beszárítást ugyanis esetében nem ússzuk meg. Ez a haj nem csak egy lobonc, legvonzóbb formáját akkor mutatja, ha némi időt áldozunk a fürtök formázására.